• OLEJ MIGDAŁOWY
  • OLEJ MIGDAŁOWY

OLEJ MIGDAŁOWY

32,00 zł
Dodaj do ulubionych
100% Składników pochodzenia naturalnego
Kliknij w wybrany składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej.

Ingredients (INCI): Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Skład (tłumaczenie): Olej ze słodkich migdałów

Stosuj jako:
zamiennik balsamu, odżywczy dodatek do kąpieli, olej do masażu (również dzieci), wcierkę do włosów i paznokci
 
Olejek do masażu: Niewielką porcję oleju nałóż na wilgotną skórę ciała. Wmasuj kolistymi ruchami, aż do całkowitego wchłonięcia.
Olejek do kąpieli: Niewielką porcję oleju dodaj do kąpieli. Uważaj przy wychodzeniu - wanna może być śliska!

Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym.

Pojemność: 110 ml

Butelka z ciemnego szkła z pompką

Kraj pochodzenia: Turcja

 

Zimnotłoczony, organiczny i nierafinowany olej ze słodkich migdałów. Pachnie delikatnie.

Rodzinny basic, klasyk, evergreen.

Olej z tych najłagodniejszych i dobrych do wszystkiego. Uznawany za nieuczulający.

Długo szukałyśmy takiego, który by nam odpowiadał i oto jest: naturalny, organiczny i zimnotłoczony.

Łatwo się rozsmarowuje i rozprowadza.

Bogaty w witaminy A, E, D i z grupy B, sprawdza się w kompleksowej pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, również tej wrażliwej, dziecięcej czy podrażnionej.

Wspomaga regenerację skóry i pozytywnie wpływa na wzrost jej elastyczności.

Jego umiarkowana tłustość i średnio ciężka konsystencja plasują go w pierwszej lidze najbardziej uniwersalnych kandydatów na przyjaciela.

Idealny jako olej do masażu, zastępuje kremy i balsamy, w połączeniu z hydrolatem zmywa nawet wodoodporne makijaże, pomaga rozdwajającym się końcówkom włosów, nadaje im blask. Wzmacnia paznokcie.

Można łączyć go z innymi olejami, tworząc indywidualnie dopasowane mieszanki.

Połączony z odrobiną cukru stworzy odżywczy peeling do ust, wtarty w stopy - zmiękczy i natłuści, w tatuaże - odświeży ich kolor. 

Dodany do maseczki glinkowej złagodzi jej odtłuszczające działanie, a jeśli trzeba, to ułoży niesforne kosmyki brwi i naoliwi zacięty suwak w kurtce.

Po opalaniu, zimowo i wiosennie, dla małych i dużych.

 

Uzdolniony wszechstronnie - jak nasz Szwagier. Cudowny.

---

Powyższy produkt jest w 100% naturalny - jego zapach, kolor i konsystencja mogą się więc nieznacznie różnić w zależności od partii.

---

Ponieważ nasze kosmetyki przygotowywane są z naturalnych składników (niekiedy wzbogacane kosmetycznym aromatem) u osób uczulonych na poszczególne ich składniki mogą powodować reakcje alergiczne. W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej prosimy o natychmiastowe zaprzestanie korzystania z produktu i zgłoszenie nam tej reakcji na sklepik@ministerstwodobregomydla.pl

Przedstawiamy wyniki badań aplikacyjnych* oleju migdałowego:
 
- dobrze się rozprowadza i jest wygodny w użyciu, według 100% badanych
- jest łagodny dla skóry, według 100% badanych
- dobrze się wchłania, według 90% badanych
- odżywia, zmiękcza i wygładza skórę, według 95% badanych
- pozostawia uczucie nawilżenia i natłuszczenia skóry, według 95% badanych
- wspomaga regenerację skóry, według 90% badanych
- ma działanie wzmacniające na paznokcie i skórki je okalające, według 95% badanych
- wzmacnia końcówki włosów, według 90% badanych
- zmiękcza zrogowaciały naskórek, według 90% badanych
- przynosi ulgę w swędzeniu skóry, według 85% badanych
- poprawia elastyczność skóry, według 85% badanych
- w połączeniu z hydrolatem nadaje się do zmywania makijażu, według 90% badanych

Olej ze słodkich migdałów uznawany jest za produkt hipoalergiczny i może być stosowany jako podstawa codziennej pielęgnacji. Jest odpowiedni dla osób o skórze wrażliwej, atopowej, skłonnej do podrażnień oraz suchej.

* Badania aplikacyjne przeprowadzone przez niezależne laboratorium na grupie 20 osób w wieku 18-60 lat (dorośli) oraz 3-10 lat (dzieci), o skórze wrażliwej, suchej, skłonnej do podrażnień i atopowej. Czas badania - 4 tygodnie.
Opinie naszych klientów
Średnia ocena w oparciu o 6
5/5
Karolina, Ślesin
Świetny produkt, stosuję głównie do olejowania włosów, ale czasami również do kąpieli lub zamiast balsamu do ciała. Bardzo dobrze nawilża skórę, która po jego użyciu przez cały dzień jest gładka i miękka.
5/5
Anna, Pruszków
Bardzo polecam - olej o niezliczonej ilości zastosowań. Ja stosuje go do smarowania tatuaży - skóra jest zadbana a kolory mam wrażenie wyraźniejsze! Dodatkowo dodaje kilka kropel np. do glinki, innych masek. a czasem i do kąpieli a co! :) Używam do włosów, do olejowania i na końcówki. Zdarzyło mi się też wcierać w skórki od paznokci ... chyba mogła bym wymieniać i wymieniać :D Bardzo polecam, zawsze jak się kończy to czegoś mi brakuję i zamawiam kolejną buteleczkę :) Jest też bardzo wydajny - no uniwersalny must have!
5/5
Joanna, Zgierz
Dla mnie jest doskonałym! olejem do demakijażu! Miłuje za nie nachalny zapach, nawilżenie dla oczu i twarzy, i usuwanie wszystkich zanieczyszczeń.
5/5
Anna, Motycz
Używam głównie do demakijażu, ale do pielęgnacje również super się sprawdza. Polecam
5/5
Anna, Racibórz
Następny super produkt, tez stosuje u dzieci i u siebie do wszystkiego , fajnie nadaje sie do masażu twarzy, i na mokra skórę . Jedynie czego mi brakuje to jakiejs roślinki na etykiecie tj. W hydrolatach ,bo jak wiecej tych buteleczek na półce to mylę te kosmetyki .
5/5
Adriana, Wieliczka
Bardzo polubiłam ten produkt. Stosuję od pierwszych dni u synka. Delikatny i przyjemny. Zawsze mam w szafie zapasowe sztuki ;)
Pytania naszych klientów
Czy ten olej pachnie migdałami?
Niestety (lub “stety” :)) olej ze słodkich migdałów najczęściej jest olejem z gatunku tych bezzapachowych - bardzo rzadko zdarza się, aby jakaś partia produkcyjna miała wyczuwalny aromat. Jeśli poszukujecie Państwo oleju pachnącego migdałami, wbrew pozorom należy sięgnąć po olej... z pestek śliwki ;)
Czy mogę go używać na ciążowy brzuszek?
O ile lekarz prowadzący ciążę nie wyrazi przeciwwskazań, oczywiście :) Skóra w czasie ciąży nie ma lekko - dobrze jej służy regularne natłuszczanie, połączone z delikatnym masażem, który pobudza krążenie i poprawia jej jędrność i elastyczność. Olej ze słodkich migdałów ma tą zaletę, że jest lekki i szybko się wchłania, więc pozwala ubrać się niemalże od razu po aplikacji.
Czy mogę używać oleju migdałowego do twarzy?

Olej ze słodkich migdałów jest wyjątkowy - lekki, szybko wchłaniający się, gdy stosujemy go do ciała, stanowi również popularną bazę wielu kosmetyków do twarzy. Jednocześnie, gdy nakładamy go na cerę solo, czasem potrafi zapychać :( Jeśli zależy Państwu na stosowaniu go do twarzy, my polecamy używać go do demakijażu (np. łącząc porcję oleju z dowolnym hydrolatem, uzyskując w ten sposób płyn dwufazowy własnej roboty - ważne, aby przygotowywać porcję "na raz" w osobnym, czystym naczynku) lub do masażu twarzy (np. z wykorzystaniem rollera). Prosimy natomiast pamiętać, aby w takich przypadkach po wszystkim dokładnie zmyć olej z twarzy z wykorzystaniem produktu myjącego - sama woda nie wystarczy :)

Jeśli mają Państwo pytania związane z wybranym produktem, prosimy zamieścić je w formularzu. Odpowiemy mailowo w ciągu 48h, a zadane pytanie pojawi się w tej zakładce, aby pomóc innym klientom w wyborze :)
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel