SPECJALIZUJEMY SIĘ W RĘCZNYM WYTWARZANIU NIEWIELKICH PARTII MYDEŁ NATURALNYCH, PRZYGOTOWYWANYCH NA PODSTAWIE
WŁASNYCH RECEPTUR WEDŁUG ZASAD TRADYCYJNEGO RZEMIOSŁA MYDLARSKIEGO.
PIERWSZY ETAP PRAC ODBYWA SIĘ NA PAPIERZE. SĄ TO GODZINY SPĘDZONE NAD STOSEM KSIĄŻEK I NOTATEK, KALKULACJE I PRACA Z
TABELAMI ZMYDLANIA. DZIESIĄTKI POPRAWEK, PRZESUWANIE PRZECINKÓW, ZLICZANIE PROPORCJI. KAŻDY OLEJ POSIADA INNE
WŁAŚCIWOŚCI, KAŻDY WNOSI DO MYDŁA COŚ ZUPEŁNIE INNEGO. WYBÓR SUROWCÓW I POŁĄCZENIE ICH W IDEALNĄ RECEPTURĘ,
UMIEJĘTNOŚĆ TAKIEGO DOBRANIA SKŁADNIKÓW BY UZYSKAĆ EFEKT SYNERGII ICH DZIAŁANIA TO NASZE CODZIENNE ZMAGANIA W DRODZE
DO DOSKONAŁOŚCI.
FINALNYM ETAPEM PRACY NAD „KOSTKĄ” JEST PROJEKTOWANIE JEJ WYGLĄDU. SKUPIAMY SIĘ WÓWCZAS NAD TYM ABY „NATURALNE”
NIE OZNACZAŁO „NIJAKIE”. WIERZYMY, ŻE MOŻNA NADAWAĆ PRODUKTOM PROSTĄ ALE PRZYJAZNĄ I ESTETYCZNĄ FORMĘ.
ZDARZA SIĘ, ŻE WYMARZONY EFEKT UZYSKUJEMY WŁAŚCIWIE ZA PIERWSZYM RAZEM, CZĘŚCIEJ JEDNAK JEST ON EFEKTEM MIESIĘCY
PRACY, DZIESIĄTEK NIEPOWODZEŃ.
KIEDY RECEPTURA MATERIALIZUJE SIĘ W MYDŁO MÓWIMY O PROCESIE WYRABIANIA KOSMETYKU.
NAJLEPSZEJ JAKOŚCI OLEJE I MASŁA ROŚLINNE ŁĄCZONE SĄ W ŚCIŚLE OKREŚLONYCH PROPORCJACH Z ŁUGIEM SODOWYM.
WZBOGACANE ZIOŁAMI, GLINKAMI, AROMATAMI CZY OLEJKAMI ETERYCZNYMI, WYLEWANE DO DREWNIANYCH FOREM ZASTYGAJĄ W
MYDLANE BLOKI.
POWSTAŁE W TEN SPOSÓB SZTABKI SĄ NASTĘPNIE KROJONE, PIECZĘTOWANE I LEŻAKOWANE AŻ DO PEŁNEJ "DOJRZAŁOŚCI". OD
PIERWSZEGO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW DO ZDJĘCIA GOTOWEJ KOSTKI Z PÓŁKI SUSZARNI UPŁYWA ZAZWYCZAJ OKRES OKOŁO DWÓCH
MIESIĘCY.
RĘCZNE WYTWARZANIE MYDŁA JEST PROCESEM ŻMUDNYM I CZASOCHŁONNYM, WYMAGAJĄCYM WIEDZY, DOŚWIADCZENIA I WIELOLETNIEJ
PRAKTYKI W RZEMIOŚLE. ODWDZIĘCZA SIĘ JEDNAK WYJĄTKOWEJ JAKOŚCI KOSTKĄ Z DUŻĄ ZAWARTOŚCIĄ NATURALNEJ GLICERYNY,
GĘSTĄ, KREMOWĄ PIANĄ I NIEWIELKIM PROCENTEM NIEZMYDLONYCH OLEJÓW KTÓRE PIELĘGNUJĄ SKÓRĘ PODCZAS MYCIA. MYDŁEM
TWARDYM ALE DELIKATNYM, SKUTECZNYM I WYDAJNYM. JEDNYM SŁOWEM DOBRYM MYDŁEM.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.