W promocji
  • OLEJ KOKOSOWY
  • OLEJ KOKOSOWY

OLEJ KOKOSOWY

17,00 zł
10,00 zł Oszczędzasz 41% (7,00 zł).
Dodaj do ulubionych
100% Składników pochodzenia naturalnego
Kliknij w wybrany składnik, aby dowiedzieć się o nim więcej.

Ingredients (INCI): Cocos Nucifera Oil

Składniki (tłumaczenie): Olej z orzechów palmy kokosowej

Stosuj jako:
olej do włosów, olejek do ciała, dodatek do peelingów domowej roboty

Maska/olejek do włosów:
- Niewielką ilość oleju wetrzyj w suche lub mokre końcówki włosów. Ostrożnie rozczesz włosy.
- Nałóż olej na suche, nieumyte włosy oraz skórę głowy i zawiń głowę w ręcznik/czepek/folię spożywczą, pozostawiając przygotowaną w ten sposób maskę na 30 minut. Po upływie wskazanego czasu dokładnie umyj włosy i skórę głowy z użyciem szamponu. Stosuj według potrzeb raz w tygodniu lub przed każdym myciem włosów.
- Niewielką ilość oleju dokładnie rozprowadź na pasmach włosów lub ich końcówkach tuż przed umyciem. Metoda ta pozwala na późniejsze dokładne umycie skóry głowy bez ryzyka zniszczenia delikatnych końcówek włosów.

Olejek do ciała: 
Niewielką porcję oleju nałóż na wilgotne ciało. Wmasuj kolistymi ruchami, aż do całkowitego wchłonięcia.

Domowy peeling: 
Łyżkę stołową oleju połącz z dwiema łyżkami fusów kawowych. Tak przygotowany peeling możesz zabrać ze sobą pod prysznic. Nałóż na wilgotne, umyte ciało. Masuj kolistymi ruchami, następnie spłucz i ciesz się gładką skórą :).
PS Proporcje są umowne i możesz je zmieniać według własnych upodobań!

Uwaga: Olej w temperaturze poniżej 25'C przyjmuje postać stałą lub półpłynną. 
Wystarczy umieścić słoik w ciepłej kąpieli wodnej aby powrócił do formy płynnej i tym samym pozwolił na łatwą aplikację.

Tylko do użytku zewnętrznego.

Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym.

Pojemność: 100 g

Słoik z ciemnego szkła z nakrętką

Kraj pochodzenia: Filipiny

Krótsza data: partia z datą minimalnej trwałości: 19.04.22

 

Olej kokosowy jest jednym z najczęściej stosowanych w kosmetyce surowców naturalnych oraz absolutnym numerem jeden dla większości włosomaniaczek*.

Organiczny, tłoczony mechanicznie metodą "na zimno" z orzechów palmy kokosowej (Cocos Nucifera), a następnie dokładnie filtrowany.

Charakteryzuje się wyjątkową jakością i przyjemnym aromatem.

Certyfikowany przez Soil Association - jednostkę gwarantującą organiczność surowca, wytwarzany jest bez użycia środków chemicznych i wysokich temperatur.

Wydajny i przyjemny w stosowaniu.

Chroni włosy przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych, pomaga w ich odbudowie i regeneruje zniszczone końcówki.

Zmiękcza i odżywia włosy, nadając im połysk i ułatwiając rozczesywanie.

Stosowany jako olejek do ciała/masażu przyjemnie relaksuje, odżywia, wygładza i nawilża skórę.

 

*Rekomendowany do pielęgnacji włosów niskoporowatych.






Powyższy produkt jest w 100% naturalny - jego zapach, kolor i konsystencja mogą się więc nieznacznie różnić w zależności od partii.




Nasze kosmetyki przygotowywane są z naturalnych składników (niekiedy wzbogacane kosmetycznym aromatem) - u osób uczulonych na poszczególne ich składniki mogą powodować reakcje alergiczne. W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej, prosimy o natychmiastowe zaprzestanie korzystania z produktu i zgłoszenie nam tej reakcji na: pukpuk@ministerstwodobregomydla.pl


Aby mieć pewność, że produkty, które Państwo otrzymują są zawsze świeże, przesyłamy Państwu jedynie kosmetyki o dłuższym niż 6 miesięcy terminie przydatności do zużycia (z wyłączeniem półkul kąpielowych, którym dajemy minimum 3 miesiące). Nie dotyczy to produktów oznaczonych jako "Krótsza data".


Zdjęcia przedstawiają przykładowe aranżacje z wykorzystaniem danego produktu. Cena nie obejmuje elementów dekoratorskich i dotyczy 1 sztuki opisywanego produktu.

Zimnotłoczony olej z orzechów palmy kokosowej stosowany jest przede wszystkim do pielęgnacji włosów (w szczególności matowych, suchych, łamiących się). Sprawdza się również w pielęgnacji ciała i jako olej do masażu..


Przedstawiamy wyniki badań aplikacyjnych*:

- produkt przyjemnie pachnie, według 97,5% badanych

- jest wydajny i wygodny w stosowaniu - jego aplikacja jest przyjemna, produkt dobrze się rozprowadza i ma odpowiednią konsystencję, według 100% badanych

- stosowanie produktu pomaga odbudować włosy, według 92,5% badanych

- stosowanie oleju kokosowego zapewnia efekt odżywienia włosów, według 100% badanych

- stosowanie produktu zmiękcza włosy, według 97,5% badanych

- nadaje włosom połysk, według 100% badanych

- regeneruje zniszczone końcówki włosów, według 97,5% badanych

- ułatwia rozczesywanie włosów po myciu, według 100% badanych

- dba o skórę głowy, według 92,5% badanych

- chroni włosy przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych 

- nakładany jako olejek do pielęgnacji ust - przynosi ulgę tym spierzchniętym, według 100% badanych

- stosowany jako olejek do ciała/masażu - relaksuje, dając uczucie odżywienia i nawilżenia skóry, według 100% badanych

- stosowany do pielęgnacji ciała wygładza skórę, według 97,5% badanych

- spełnił oczekiwania 97,5% badanych

- 100% badanych poleciłoby produkt swoim bliskim


*Badania aplikacyjne przeprowadzone przez niezależne laboratorium na grupie 40 osób w wieku 19-61 lat. Czas badania - 4 tygodnie.



Przedstawiamy wyniki badań aparaturowych**:

organiczny olej kokosowy zmniejsza szorstkość skóry o 6,7% po 4 tygodniach regularnego stosowania


**Badania aparaturowe (pomiar nawilżenia skóry) przeprowadzone przez niezależnie laboratorium na grupie 20 osób w wieku 25-48 lat. Czas badania - 4 tygodnie.
Pytania naszych klientów
Czy kokos będzie dobrym olejem do twarzy?
Olej kokosowy jest olejem o treściwej konsystencji i wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych, co czyni go olejem o wysokiej komedogenności (czyli potencjalnie mogącym wywoływać tzw. zapychanie porów). Nie jesteśmy zwolennikami stosowania czystego oleju kokosowego w pielęgnacji twarzy, choć wśród naszych Klientów są osoby, które z zadowoleniem używają go do demakijażu. Prosimy natomiast pamiętać, aby w takim przypadku, po rozpuszczeniu makijażu, dokładnie zmyć olej z twarzy z wykorzystaniem produktu myjącego - sama woda nie wystarczy :)
Jeśli mają Państwo pytania związane z wybranym produktem, prosimy zamieścić je w formularzu. Odpowiemy mailowo w ciągu 48h, a zadane pytanie pojawi się w tej zakładce, aby pomóc innym klientom w wyborze :)
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Liczba wystawionych opinii: 4
5
3
4
0
3
0
2
1
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
Alicja, Gdańsk
5/5
Moje niskoporowe włosy go kochają!
2021-03-07
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Karolina, Ślesin
5/5
Świetny olej o cudownym zapachu. Używam do mieszanki do olejowania włosów razem z olejem migdałowym (posiadam włosy średnioporowate), a czasami również do kąpieli czy zamiast balsamu do ciała.
2021-01-11
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Patrycja, Wrocław
5/5
Najlepszy olej kokosowy świata. Mam włosy średnioporowate w kierunku niskoporowatych. Moje włosy kochają olej kokosowy. Miałam ich kilka rodzajów, a ten jest po prostu najlepszy. Do tego obłędnie pachnie. Polecam!
2020-10-30
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Krystyna, Katowice
2/5
Olej prawdopodobnie jest świetny jednak daję tylko dwie gwiazdki dla zwrócenia uwagi przyszłych kupujących; otóż na etykiecie jest informacja, że nie powinno się go stosować przy włosach wysokoporowatych. Jestem niestety posiadaczką owych włosów i nie kupiłabym produktu gdyby taka informacja znalazła się w opisie na stronie.
2020-09-21
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel